Στην Σαντορίνη λειτουργεί ο πολιτιστικός χώρος The Palm Tree Workshops Space, που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει δημιουργικούς ανθρώπους απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της επιστήμης. Μέσα από συντονισμένες εκπαιδευτικές δράσεις το Palm Tree Workshops Space φιλοδοξεί να φιλοξενήσει, σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις διακεκριμένων καλλιτεχνών και επιστημόνων.

Παράλληλα στοχεύει στην διαμόρφωση ενός δικτύου συνεργασιών τόσο με ιδρύματα, φεστιβάλ και με ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όσο και με θεσμούς ή ομάδες από το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων απευθύνεται τόσο στο ευρύ διεθνές όσο και ελληνικό φωτογραφικό, αλλά και το εν γένει δημιουργικό κοινό, προσκαλώντας σημαντικούς καλλιτέχνες με διαφορετικούς προσανατολισμούς και πρακτικές από τον χώρο της εικόνας, δημιουργώντας ενδιαφέροντα διαδραστικά εργαστήρια που εξερευνούν την φύση της φωτογραφίας και την φωτογραφική πράξη.

Ο χώρος στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό κτίριο του 1800 στον οικισμό του Ακρωτηρίου, και προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και τον εξοπλισμό που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των διαφόρων δραστηριοτήτων.